Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de rachete lansate spre orașele israeliene dinspre Fâșia Gaza. Aviația Israelului a răspuns cu bombardarea bazelor palestiniene

israel gaza

Grupurile islamiste palestiniene din Fâşia Gaza au lansat, miercuri, zeci de rachete spre oraşe din Israel, inclusiv spre Tel Aviv, ca ripostă la bombardamentele efectuate de armata israeliană în ultimele 24 de ore, scrie Mediafax.

Mai multe rachete au fost lansate spre Tel Aviv şi spre localităţi învecinate, Ramat Gan şi Givatayim. Sistemele antibalistice israeliene sunt active şi au doborât numeroase rachete. Unele rachete au căzut în zona oraşului Ashkelon.

În acelaşi timp, armata israeliană continuă bombardamentele asupra poziţiilor din Fâşia Gaza ale grupului islamist Jihadul Islamic.

Bilanţul este de cel puţin 16 morţi şi zeci de răniţi.

Armata a declarat că a lovit locaţii de lansare a rachetelor aparţinând grupării, în timp ce o serie de explozii au zguduit diferite puncte, inclusiv ceea ce martorii au descris ca fiind o tabără de antrenament în partea de nord a Fâşiei Gaza şi o zonă deschisă în sud. În Gaza, au putut fi văzute în aer mai multe dâre care se ridicau în timp ce erau lansate rachete. Exploziile din aer au semnalat interceptarea rachetelor de către sistemul de apărare aeriană Iron Dome al Israelului.

Răzbunare

Jihadul islamic a promis că va riposta.

''Rezistenţa decide momentul răspunsului în funcţie de tacticile şi calculele sale, deoarece vedem că răspunsul trebuie să fie pe măsura dimensiunii crimei'', a declarat purtătorul de cuvânt al grupării, Dawoud Shehab.

Până la 30% dintre locuitorii aşezărilor israeliene de la graniţă au fost evacuaţi ca măsură de precauţie, a declarat şeful municipalităţii, Gadi Yarkoni, pentru postul de radio Kan.

Întreprinderile şi şcolile din Gaza rămân închise, iar Israelul menţine închise două puncte de control cu Gaza.

Schimb de rachete

Israelul a lansat marţi o serie de lovituri, vizând ceea ce a declarat că sunt lideri de rang înalt ai Jihadului Islamic responsabili de planificarea unor atacuri împotriva Israelului. Cel puţin 10 civili au fost ucişi în aceste lovituri, precum şi trei comandanţi de rang înalt.

''Nu intenţionăm să aşteptăm ca ei să lanseze (rachete)'', a declarat ministrul israelian al securităţii, Avi Dichter, pentru postul de radio Kan, miercuri, după reluarea loviturilor în Gaza. ''Dacă lansările pot fi împiedicate sau contracarate, dacă echipele de lansare pot fi lovite - toate acestea creează în cele din urmă un efect de descurajare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.