Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel Folau a dat în judecată împotriva Federaţiei Australiene de Rugby

The New Daily
israel folau

Rugbistul Israel Folau a început o procedură judiciară împotriva Federaţiei Australiene de Rugby prin care contestă rezilierea contractului său, potrivit news.ro

"Niciun australian, indiferent de religie, nu trebuie să fie concediat din cauza acestui lucru. Ţara noastră este uimitoare şi este construită pe principii importante, în special libertarea la religie. O naţiune formată dintr-un număr atât de mare de religii şi culturi diferite nu va fi niciodată bogată fără această libertate care se aplică pentru noi toţi", a spus Folau.

Federaţia australiană, Rugby Australia, i-a reziliat contractul de jucător profesionist lui Israel Folau, după afirmaţiile homofobe făcute de acesta. Sportivul nu mai poate juca rugby la nivel profesionist în Australia, nici rugby în 13, după ce National Rugby League a anunţat că nu doreşte să-l angajeze. El va putea evolua doar în străinătate.

Contractul lui Folau a fost reziliat de la mijlocul lunii aprilie, însă rugbistul a cerut să fie audiat de Comisia de disciplină a forului. Audierea, care a avut loc la începutul acestei luni, nu a adus nimic nou, astfel că Rugby Australia decis încă o dată rezilierea contractului.

Comsia a stabilit că jucătorul a comis "o violare de înalt nivel a codului de conduită al jucătorilor profesionişti, la 10 aprilie 2019, pe reţelele de socializare".

Federaţia australiană de rugby i-a reziliat contractul de profesionist lui Israel Folau, iar selecţionerul Michael Cheika nu îl va convoca pentru Cupa Mondială din Japonia din acest an, din cauza afirmaţiilor cu caracter homofob făcute de sportivul de 30 de ani.

"Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul a precizat că nu regretă afirmaţiile şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.

Folau avea un contract valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său şi în valoare de multe milioane de dolari anual. Sportivul a evoluat de 73 de ori în echipa naţională şi ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia, din septembrie.

Israel Folau a fost o piesă importantă în reprezentativa australiană, care a cucerit în 2015 argintul la Cupa Mondială din Anglia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.