Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel, Grecia şi Cipru, cooperare multinaţională pentru combaterea dezastrelor naturale

alexis tsipras

Israelul, Cipru şi Grecia îşi vor intensifica cooperarea împotriva dezastrelor naturale precum incendiile de vegetaţie, seismele sau inundaţiile, relatează joi DPA şi AFP. Aceste state au convenit să creeze o forţă multinaţională de servicii de urgenţă şi salvare regionale, a indicat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un comunicat transmis joi de biroul său.

Netanyahu a avut anterior întâlniri cu premierii grec şi cipriot, Alexis Tsipras şi Nicos Anastasiades. Invităm şi alte state să se alăture acestui centru comun de comandă pentru urgenţe, conform premierului israelian. Iniţiativa are rolul de a sprijini structurile de ajutor şi de a împărţi sarcinile între naţiunile participante în cazul unei intervenţii în caz de dezastru natural.

Cipru şi Grecia sprijină Israelul în lupta împotriva incendiilor devastatoare de pe zone largi din teritoriul său. La sfârşitul lunii noiembrie guvernele grec şi cipriot au trimis avioane în Isarel pentru a sprijini autorităţile din această ţară în lupta cu incendiile întreţinute de vânturile puternice şi seceta extremă, conform Agerpres. În ianuarie, cele trei state au convenit în cadrul unui prim summit să coopereze în mai multe domenii, printre care combaterea terorismului, dar şi într-un proiect energetic care vizează construirea unui gazoduct care să asigure transportul gazului natural din Mediterana orientală în Europa. Grecia poate deveni un centru de tranzit energetic pentru gazul israelian şi cipriot către Europa, a spus joi premierul grec Alexis Tsipras.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.