Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul ar fi ucis mai mulți lideri de top din grupul rebel Houthi: o rachetă balistică a lovit cu putere

Radu Pop
Agerpres - Reuters
yemen

Cel puțin șase consilieri iranieni și libanezi au fost uciși în Yemen în ultimele săptămâni. Șeful Statului Major al Armatei israeliene, Aviv Kochavi, a dezvăluit joi că Israelul a efectuat un atac asupra unei țări pe care nu a numit-o în timpul luptelor din Fâșia Gaza la începutul acestei luni, informează postul de televiziune I24News.

„În urmă cu zece zile, armata israeliană l-a lovit cu mare precizie pe Tayseer Jabari”, a declarat Kochavi într-o conferință a Federației Autorităților Locale, referindu-se la comandantul Jihadului Islamic din nordul Fâșiei Gaza, care a fost ucis în primele lovituri ale Operațiunii Dawn. "În același timp, armata a efectuat un val de arestări în Cisiordania, în timp ce ataca o țară terță și apăra restul granițelor țării", a adăugat el. Aviv Kochavi nu a numit "a treia țară" care a fost lovită în perioada ciocnirilor care au avut loc între 5 și 8 august.

Cu toate acestea, mai multe publicații arabe au relatat că, pe 7 august, cel puțin șase consilieri iranieni și libanezi au fost uciși în Yemen într-o tabără condusă de grupul rebel Houthi susținut de Iran. Presa a atribuit explozia unei rachete balistice, care a explodat în timpul unei realocări.

Dacă informația este adevărată, aceasta este prima operațiune israeliană în sprijinul Arabiei Saudite împotriva rebelilor Houthi, care sunt sustinuți de Iran, dusman si al Israelului si al Arabiei Saudite.

Radiodifuzorii saudiți Al Arabiya și Al-Hadath au raportat că zeci de luptători Houthi au fost uciși, iar explozia a declanșat o a doua explozie la o fabrică și depozit de arme din apropiere, în apropiere, capitalei Yemenului, Sana'a.

Presa nu a spus dacă libanezii au fost legați de Hezbollah, un alt grup terorist înarmat susținut de Teheran.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.