Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel vs. Hamas – Cel mai rău scenariu e confirmat de Pentagon: 'Avem dreptul să ne apărăm și nu vom ezita să facem acest lucru!'

Mostafa Alkharouf | Anadolu Agency | Getty Images
tancuri israel

Israel vs. Hamas – Cel mai rău scenariu e confirmat de Pentagon: 'Avem dreptul să ne apărăm și nu vom ezita să facem acest lucru!'

Armata SUA este pregătită să acționeze dacă apar noi participanți la conflictul dintre Israel și Hamas, a declarat duminică șeful Pentagonului, Lloyd Austin.

„Dacă vreo țară sau grup încearcă să extindă acest conflict (...), atunci sfatul meu este să nu încercați să faceți acest lucru”, a spus el la ABC News. După cum a menționat Austin, „avem dreptul să ne apărăm și nu vom ezita să facem acest lucru dacă este necesar”.

Context

Pe 7 octombrie, gruparea radicală Hamas din Gaza a atacat sudul Israelului. Ca răspuns, IDF a lansat o operațiune militară împotriva Hamas.

Secretarul american de stat, Antony Blinken, a avertizat Iranul cu privire la orice posibilă escaladare a conflictului dintre Israel şi Hamas. Blinken a descris o astfel de escaladare ca fiind "posibilă". Mai devreme, premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat gruparea militantă libaneză Hezbollah, sprijinită de Iran, că riscă contraatacuri puternice în cazul în care s-ar implica în conflict (continuarea, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.