Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a bombardat trupele iraniene din Irak

bombardament

Aviaţia militară israeliană a efectuat cel puţin două bombardamente în Irak, vizând poziţii militare iraniene, afirmă surse citate de presa arabă şi israeliană.

Avioane israeliene au atacat duminică poziţii militare iraniene din Baza Ashraf, fostul Cartier General al grupului Mujahedinii Poporului din Iran, situată la 40 de kilometri nord-est de Bagdad şi la 80 de kilometri de frontiera Irakului cu Iranul, informează publicaţia Asharq Al-Awsat, citată de cotidianul Times of Israel. Un alt raid aerian a avut loc pe 19 iulie, vizând un depozit de rachete al miliţiilor şiite situat la nord de Bagdad. Bombardamentele au fost efectuate de avioane militare F-35 ale Forţelor Aeriene israeliene, afirmă surse diplomatice occidentale.

Citește și: BOMBĂ Gheorghe Dincă a fost AUDIAT la Craiova pentru o a TREIA victimă -Telefonul ei a fost găsit în locuinţa criminalului

Conform postului Al-Arabiya, în atacuri au murit militari din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran şi combatanţi ai mişcării şiite libaneze Hezbollah, informează mediafax.ro.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe această temă. Armata irakiană a confirmat moartea unui combatant iranian şi rănirea altor doi. Statele Unite au negat implicarea în atacuri.

Citește și: Marian Godină îl umilește pe un fost șef din poliție: ‘Începând de azi îi voi arăta pe toți care fac de râs această meserie’

Bombardamentele marchează o extindere a operaţiunilor antiiraniene efectuate de armata israeliană. Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, o organizaţie susţinută de Iran. Hezbollah a trimis combatanţi în Siria pentru a ajuta Administraţia Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.