Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a interzis vânătoarea pentru a controla un focar sever de gripă aviară

Observatorul de Calarasi
gripa aviara

Israelul a interzis vânătoarea până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a controla un focar sever de gripă aviară şi pentru a restricţiona astfel contactul dintre oameni şi păsări, informează marţi DPA.

Ministrul Mediului, Tamar Sandberg, a vorbit despre "un focar grav şi excepţional" într-o declaraţie publicată luni pe site-ul ministerului pe care îl conduce. Ea s-a declarat îngrijorată că boala ar putea fi transmisă oamenilor.

Gripa aviară a fost detectată în mai multe crescătorii de păsări din întreaga ţară în ultimele luni. Sute de mii de păsări au fost sacrificate în încercarea de a preveni răspândirea bolii, potrivit Agerpres.ro.

Păsările sălbatice au fost şi ele infectate, iar mii de cocori migratori au murit de gripă aviară în timpul călătoriei lor din sudul Europei spre Africa.

"Lucrăm cu un scenariu în care presupunem că este vorba despre o variantă deosebit de agresivă a gripei aviare şi care duce la o mortalitate în masă în populaţia de păsări", a declarat ministrul israelian al Mediului.

Europa se confruntă cu "cea mai gravă epidemie de gripă aviară din toate timpurile", atât în rândul populaţiilor de păsări domestice, cât şi în rândul păsărilor sălbatice, au raportat autorităţile din Germania la sfârşitul lunii trecute.

Potrivit autorităţilor israeliene, gripa aviară afectează cu precădere raţele sălbatice şi porumbeii, specii care pot fi vânate legal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.