Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a lovit o bază aeriană de lângă Damasc

Explozii violente au zguduit miercuri o mare bază militară aeriană din capitala siriană Damasc, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit OSDO, ca urmare a exploziilor, un incendiu a izbucnit la baza aeriană Mazzeh, din cartierul cu acelaşi nume situat în vestul Damascului.

Citeşte şi: Un colonel al armatei ruse a fost omorât în Alep - FOTO

OSDO precizează că nu este clar dacă baza militară a fost ţinta unor lovituri aeriene. Canalul de televiziune panarab Al-Mayadeen, citând surse militare, a relatat însă că Israelul a bombardat ţinte din interiorul bazei.

Al-Mayadeen a mai afirmat că avioanele israeliene au bombardat baza militară siriană dinspre spaţiul aerian libanez. Media siriene oficiale nu au făcut deocamdată nici un comentariu referitor la incident.

Xinhua notează că, dacă informaţiile se verifică, atunci ar fi a doua oară, în mai puţin de 10 zile, când Israelul efectuează lovituri aeriene la Damasc. Pe 30 noiembrie, avioane militare israeliene au tras cu rachete asupra unor posturi militare în vestul Damascului, provocând pagube unor proprietăţi, potrivit unui comunicat al armatei.

Citeşte şi: Ratko Mladic, 'Măcelarul din Balcani', acuzat de GENOCID şi EPURARE ETNICĂ

Israelul îşi justifică deseori loviturile aeriene fie ca represalii la obuzele rătăcite care cad în zonele aflate sub control israelian în Platoul Golan, fie ca bombardamente ce vizează posturi ale Hezbollahului libanez în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.