Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a obținut un material cu nivel de protecție de 99% pentru măștile medicale

Regina Maria
masca protectie

Compania israeliană Sonovia a anunţat că un material pentru producţia măştilor pe care l-a dezvoltat poate neutraliza până la 99% dintre particulele de coronavirus, chiar şi după spălarea sa repetată, conform unui test reuşit de laborator, transmite luni Reuters.

Măştile reutilizabile antivirale produse de Sonovia sunt impregnate cu nanoparticule de oxid de zinc care distrug bacteriile, ciupercile şi virusurile şi despre care compania susţine că poate stopa eficient şi răspândirea noului coronavirus, potrivit stiriletvr.ro.

Citește și: VIDEO! Tânăr bătut și încătușat de polițiști live pe Facebook: ‘Trebuie să purtați mască de protecție și mănuși’

Testele desfăşurate la laboratorul Microspectrum (Weipu Jishu) din Shanghai au demonstrat că acest material folosit pentru producerea măştilor, care se poate spăla, neutralizează peste 90% dintre particulele de coronavirus la care a fost expus, conform unui anunţ făcut luni de Sonovia.

Liat Goldhammer, reprezentant al companiei Sonovia, a precizat că în următoarele săptămâni acest material, ce poate fi folosit şi pentru creşterea nivelului de protecţie al textilelor folosite în spitale, al echipamentelor de protecţie şi chiar şi al hainelor, poate neutraliza până la 99% dintre particulele de coronavirus.

Citește și: Rareș Bogdan dezvăluie varianta PNL pentru funcția de Avocat al Poporului: Nu e Ana Birchall

Potrivit Sonovia, printre clienţii săi se numără companiile germane Bruckner şi Weber Ultrasonics, precum şi spitale din Germania şi SUA.

Testele din China au fost desfăşurate în concordanţă cu standardele internaţionale pentru determinarea activităţii antivirale a produselor textile, conform Sonovia.

Sonovia îşi va testa produsul şi într-un laborator german, certificat de autorităţile din Germania, a adăugat Goldhammer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.