Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a plătit bani grei după atacul asupra vasului Mavi Marmara

BBC
Mavi Marmara

Israelul a plătit în total compensaţii în valoare de 20 de milioane de dolari familiilor victimelor unui raid efectuat în 2010 de forţele speciale israeliene asupra unei flotile umanitare turce, acţiune în care au murit zece persoane, a declarat vineri ministrul turc al finanţelor Naci Agbal, citat de presa locală, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Suma respectivă, care va fi împărţită între familiile celor zece victime, survine la nouă luni după ce Israelul, care deja a prezentat scuze pentru incidentul respectiv (una dintre condiţiile puse de Ankara pentru normalizarea relaţiilor cu israelienii), a fost de acord să plătească despăgubiri familiilor celor decedaţi.

Citeşte şi: Atac DEVASTATOR al Rusiei în Siria. Poziţiile SI au fost luate în colimator - VIDEO

''Compensaţiile au fost plătite familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în timpul atacului asupra vasului 'Mavi Marmara' '', a spus Agbal, citat de presa turcă.

Relaţiile dintre Israel şi Turcia s-au deteriorat în 2010 după ce activişti turci pro-palestinieni au fost ucişi de un comando israelian care a forţat blocada navală impusă Fâşiei Gaza.

Nava 'Mavi Marmara' se îndrepta către Fâşia Gaza, teritoriu aflat sub controlul mişcării palestiniene radicale Hamas.

În iunie anul trecut, Israelul şi Turcia au afirmat că îşi vor normaliza relaţiile - o evoluţie dictată de perspectiva unor acorduri comerciale privind livrarea de gaz în zona Mediteranei, dar şi de temeri comune referitoare la riscurile de securitate în regiunea Orientului Mijlociu.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a numit un nou ambasador în Israel în noiembrie 2016, în semn de reciprocitate la o măsură similară din partea israelienilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.