Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a restabilit relaţii oficiale cu Sultanatul Oman

Knesset
israel knesset

Israelul a restabilit "relaţii oficiale" cu Sultanatul Oman, un mediator discret în mai multe crize regionale, a anunţat luni şeful Mossad-ului (Serviciul de Informaţii Externe israelian), Yossi Cohen, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Recent, a fost anunţată restabilirea unor relaţii oficiale cu Omanul precum şi înfiinţarea unei reprezentanţe a Ministerului Afacerilor Externe (israelian) în această ţară", a declarat Yossi Cohen, în cadrul unei conferinţe organizate la Herzliya, lângă Tel Aviv.

În anii '90, Israelul şi Omanul au deschis fiecare câte un birou de reprezentare comercială înainte ca sultanatul să decidă închiderea lor în 2000, după cea de-a doua intifadă palestiniană. Restabilirea legăturilor între cele două ţări este "partea vizibilă a unui efort mult mai larg, care rămâne secret", a apreciat Cohen.

Acest anunţ al şefului Mossad survine la câteva zile de la o conferinţă din Bahrain privind partea economică a unui plan american de a deschide calea pentru o soluţionare a conflictului israeliano-palestinian. Autoritatea Palestiniană a boicotat reuniunea, acuzând Washingtonul că este în favoarea Israelului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.