Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul anunță că Mossadul a executat o OPERAȚIUNE SPECIALĂ într-o țară inamică: Ce au recuperat spionii din Siria

Mossad

Israelul a anunţat joi că a recuperat dintr-o "ţară inamică" ceasul unui spion devenit celebru după executarea sa în Siria în anii' 60, în urma unei "recente" operaţiuni a serviciului său de informaţii externe, informează AFP.

Eli Cohen este perceput ca un erou în Israel de când a fost spânzurat într-o piaţă publică în 1965 în Siria, după ce se infiltrase în cercurile puterii de la Damasc la începutul anilor' 60, scrie agerpres.ro.

Citește și: Liviu Dragnea eliberează atomica: „Este posibil ca România să devină o țară independentă energetic”

Israelul a cerut în mai multe rânduri Siriei, cu care este din punct de vedere tehnic în continuare în stare de război, să poată recupera "cu titlu umanitar" rămăşiţele spionului său, născut în Egipt.

"Ceasul lui Eli Cohen a fost adus în Israel după o operaţiune specială a Mossad, care a avut loc recent", a indicat guvernul israelian într-un comunicat.

Citește și: ANAF răspunde la semnalul dat de Liviu Dragnea și pune tunurile pe președintele Klaus Iohannis! Ce sume vrea să recupereze

"După execuţia la 18 mai 1965, ceasul lui a fost păstrat de un stat inamic", a adăugat guvernul, fără să precizeze ţara respectivă, deşi este foarte probabil vorba despre Siria.

În comunicat, şeful Mossad, Yossi Cohen, a indicat că operaţiunea specială a avut loc în acest an şi că ceasul pe care îl purta fostul spion în momentul capturării sale făcea parte din "falsa lui identitate arabă".

Citește și: Fostul șef al Poliției Române, la DNA! Ce spune despre averea sa și ce a făcut public

Acest obiect va fi expus la Cartierul general al Mossad până în septembrie, urmând a fi încredinţat apoi familiei Cohen.

Informaţiile pe care Eli Cohen le-a obţinut la Damasc sunt considerate în Israel ca jucând un rol major în cucerirea militară în 1967 a Platoului Golan, ocupat în mare parte de statul israelian şi anexat în 1981.

Citește și: Mare atenție! Acestea sunt înghețatele care conțin cel mai mult zahăr

Golan este considerat de ONU drept teritoriu ocupat şi anexarea sa nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.