Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul anunță că se pregătește de un 'război total'

israel

Israelul va organiza începând de duminică pe întreg teritoriul său un exerciţiu de apărare pentru a pregăti civilii în cazul unui "război total", în timpul căruia teritoriul israelian ar fi lovit zilnic de 1.500 de rachete, potrivit unor surse militare, relatează AFP.

"Război total pe mai multe fronturi, distrugerea de echipamente şi infrastructuri esenţiale, atacuri cibernetice şi tiruri masive de rachete", se numără printre scenariile exerciţiului, care va începe duminică şi se va desfăşura până la 21 septembrie, a afirmat armata într-un comunicat.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în lotul național de gimnastică: Două sportive îl acuză pe medicul lotului de abuz sexual

Exerciţiul se bazează pe evaluări ale Comandamentului Apărării Civile, potrivit căruia până la 1.500 de rachete ar putea să lovească zilnic teritoriul israelian în cazul unui conflict, au afirmat surse militare în cadrul unui briefing pentru mass-media israeliene.

Rachetele ar putea fi lansate simultan de către gruparea Hezbollah libaneză, în nord, şi într-un număr mult mai mic de către Hamas, care conduce Fâşia Gaza.

Citește și: Rusia a blocat accesul la cele mai cunoscute site-uri porno: Ce stă în spatele deciziei

Doar 1% din rachete ar lovi clădiri, potrivit surselor militare, restul fiind în mare parte contracarate de sistemul antirachetă "Domul de fier" sau vor cădea în zone nelocuite.

Aproximativ 95% din rachete ar avea o rază de acţiune de cel puţin 40 de kilometri, însă Hezbollah are capacitatea de a lansa zilnic zeci de rachete cu rază mai lungă de acţiune asupra centrului Israelului, au precizat sursele militare.

Citește și: Biserica Ortodoxă e prinsă într-un nou SCANDAL: Ierarhii vor o biserică la Babele, zonă în care e interzisă ridicarea de construcții

Apărarea Civilă, care se ocupă de protecţia civililor în timp de război, distribuie cu regularitate cetăţenilor israelieni hărţi care indică pentru fiecare zonă timpul corespunzător ce le permite să se adăpostească, între sunetul sirenei şi impactul unei rachete.

După războiul din Liban împotriva Hezbollah în 2006, autorităţile israeliene au fost sever criticate într-un raport oficial pentru lipsa de organizare şi de pregătire a serviciilor însărcinate cu protecţia civililor, titrează agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Carmen Iohannis s-a dat în spectacol la Sibiu: A dansat, ca la 20 de ani, pe melodiile celor da la Voltaj și ale lui Smiley

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.