Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul anunță marea ofensivă: Ceea ce se va întâmpla în următorii 75 de ani depinde în mare măsură de această bătălie

yoav galant

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, promite că Israelul va câștiga războiul împotriva Hamas din Fâșia Gaza și promite un „efort suprem” pentru a returna cei peste 200 de ostatici deținuți de gruparea teroristă. El spune că o operațiune la sol este aproape.

„Suntem în momente decisive. Acesta este un război pentru casa noastră și îl vom câștiga. Suntem fie noi, fie ei”, spune el într-o adresă televizată.

„Pe 7 octombrie, Hamas a început un război”, continuă el, „un război împotriva cetățenilor Israelului, împotriva copiilor mici, împotriva femeilor, împotriva supraviețuitorilor Holocaustului. Este un război împotriva comunităților civile. Este un război de crimă, viol, răpire, jaf. Este un război menit să ne descurajeze și să distrugă voința cetățenilor israelieni de a trăi aici.”

„Vom câștiga acest război”, declară el. „Știu asta pentru că am văzut în zilele de 7 și 8 octombrie, soldați și civili IDF luptă – civili care își protejează copiii cu orice preț, soldați năvălind spre focul de armă.”

„Am văzut soldați căzând în luptă și comandanții diviziei conducând luptele”, spune Gallant. Împreună „au oprit progresul inamicului mai adânc în Israel și i-au împiedicat să facă rău mai multor cetățeni”.

„Și în 24 de ore am trecut la ofensivă”, spune el. „Campania Israelului împotriva Hamas în Gaza se desfășoară pe cale aeriană, terestră și maritimă... lovind buncăre, tuneluri și avanposturi”.

„Războiul este precis, letal și puternic. Este de datoria noastră să câștigăm acest război. Acesta este contractul nescris dintre instituția de securitate și cetățeni... Este datoria mea ca ministru al apărării să conduc astfel încât să câștigăm bătălia, iar cetățenii să poată trăi aici în pace și liniște”, continuă el.

Gallant spune că ofensiva terestră planificată va avea loc în curând. „Vor veni și etape suplimentare în război, le creăm condițiile și le vom duce la îndeplinire. Sunt hotărât… să mă asigur că Statul Israel va învinge acest dușman dur și rău – peste acest simbol al răului.”

Gallant spune „în această campanie s-a întâmplat încă un lucru pe care nu l-am mai văzut până acum. Avem peste 200 de prizonieri și oameni dispăruți și am pierdut aproximativ 1.400 de soldați și civili în luptă”, spune el.

„Ca tată, bunic și fiu al supraviețuitorilor Holocaustului, înțeleg și sunt profund întristat de prețul foarte mare al celor care au căzut în luptă. Sunt hotărât să fac toate eforturile pentru a returna ostaticii familiilor lor, aceasta este obligația mea supremă, împreună cu efortul pentru victoria absolută în război”, spune el.

„Nimic asemănător nu s-a întâmplat în cei 75 de ani de existență ai Israelului”, continuă el. „Ceea ce se va întâmpla în următorii 75 de ani depinde în mare măsură de realizările din această bătălie.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.