Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul aprobă construcţia a 31 de locuinţe pentru colonişti la Hebron, o premieră după 2002 (ONG)

israel, arestari

Israelul a aprobat luni construcţia a 31 de locuinţe pentru colonişti evrei în oraşul Hebron din Cisiordania ocupată, o premieră după 2002, a anunţat organizaţia israeliană anticolonizare 'Pace Acum', citată de AFP. Cele 31 de locuinţe vor fi construite în centrul vechi al oraşului, pe un teren deţinut în prezent de armata israeliană, conform Agerpres.

Aproximativ 800 de evrei trăiesc sub o puternică protecţie militară printre 200.000 de palestinieni la Hebron, unde coexistenţa palestinienilor şi a evreilor este o sursă de tensiuni şi violenţe permanente. Aprobarea acordată luni de autoritatea israeliană din Cisiordania, zonă aflată sub ocupaţie de cincizeci de ani, este încă susceptibilă contestaţiilor şi recursului, până la Curtea Supremă israeliană, a declarat Anat Ben Nun, o responsabilă a organizaţiei 'Pace Acum', citată de France Presse.

Dar ONG-ul s-a declarat alarmat de această decizie, având în vedere situaţia din Hebron. "Colonizarea la Hebron este cea mai urâtă faţă a ocupaţiei", a afirmat Pace Acum într-un comunicat. Potrivit ONG-ului, populaţia coloniştilor din Hebron urmează să crească cu 20% după aprobările acordate luni. "Făcând tot posibilul pentru a mulţumi un mic grup de colonişti, (prim-ministrul israelian Benjamin) Netanyahu afectează nu numai moralitatea Israelului şi imaginea sa internaţională, dar de asemenea calcă în picioare valorile fundamentale ale drepturilor omului şi demnităţii umane", a subliniat ONG-ul 'Pace Acum'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.