Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul, atacat cibernetic: mai multe site-uri guvernamentale nu mai funcționează; se zvonește că e mâna Iranului

Shutterstock
atac cibernetic

Site-urile guvernului israelian au căzut luni seară în urma unui atac cibernetic. O sursă a Ministerului Apărării susține că acesta este cel mai mare atac cibernetic efectuat vreodată împotriva Israelului, informează Haaretz.

Un număr de site-uri web guvernamentale israeliene au căzut luni într-un aparent atac cibernetic. Site-urile ministerelor de interne, sănătate și justiției au fost scoase offline, la fel ca și cel al Prim-ministrului. Accesul la unele dintre site-uri a fost restabilit.

O sursă a instituției apărării susține pentru Haaretz că acesta este cel mai mare atac cibernetic efectuat vreodată împotriva Israelului. Ei cred că un actor de stat sau o mare organizație este executată atacul, dar nu pot determina încă cine se află în spatele acestuia.

Iranul spune că a dejucat operaţiunea serviciului secret din Israel, Mossad, împotriva instalaţiei nucleare Fordow, relatează The Jerusalem Post. Atacul cibernetic împotriva site-urilor web ale guvernului israelian ar fi posibil să fi fost un contraatac pentru presupusa operațiune eșuată a Mossadului.

Mossad-ul ar fi încercat să atace principalul site de îmbogățire nucleară Fordow al Republicii Islamice, a susținut presa iraniană luni seară. Nu a existat nicio modalitate de a confirma în mod independent raportul, iar Teheranul pretinde frecvent că a spart celulele Mossad-ului atunci când, de fapt, doar arestează elementele de opoziție locale, relatează jurnaliștii de la The Jerusalem  Post.

Potrivit presei iraniene citată de Jerusalem Post, o declarație a unității de informații a Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC) a spus că o echipă Mossad care încerca să comită un act de sabotaj la Fordow a fost arestată.

Mai mult, rapoartele spun că unui angajat i s-au dat numerar și un laptop pentru a sabota site-ul, dar că a fost prins și arestat de IRGC.

Fordow este al doilea cel mai important sit ca volum de centrifuge pentru îmbogățirea uraniului, după instalația de la Natanz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.