Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul atacat din afara atmosferei terestre. Atacul a fost executat de rebelii yemeniți și respins - premieră mondială (video)

Haaretz
arrow sistem racheta

Rebelii yemeniţi au revendicat luni un atac împotriva Israelului, iar în timpul acestui raid de la distanţă - între Israel şi Yemen sunt aproximativ 2.200 de kilometri - armata israeliană ar fi reuşit să doboare o rachetă balistică Qader, derivată din sistemul iranian Shahab 3, în afara atmosferei, ceea ce ar fi o premieră.

"Interceptarea a avut loc aparent în afara atmosferei terestre", a scris duminică cotidianul israelian Haaretz.

Niciodată până acum nu au avut loc lupte dincolo de plafonul de aproximativ 100 km - cunoscut sub numele de linia Kármán - care delimitează atmosfera terestră de spaţiu.

"Yemenul a intrat în istorie ca fiind prima ţară care a iniţiat o luptă spaţială", a declarat pe X Gregory Brew, cercetător la Eurasia Group.

Într-un comunicat de presă, armata israeliană a anunţat pur şi simplu că sistemele forţelor sale aeriene au urmărit traiectoria rachetei şi au interceptat-o "la momentul şi în locul cel mai potrivit din punct de vedere operaţional".

Interceptarea la o asemenea înălţime a rachetei trase din Yemen s-ar datora unui interceptor Arrow 2 Block 4, un sistem israelian de ultimă generaţie intrat în serviciu în anul 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.