Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul 'caută' ostaticii din Gaza, dar lansează și rachete: se intră într-o nouă fază a războiului

Mostafa Alkharouf | Anadolu Agency | Getty Images
tancuri israel

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au efectuat raiduri "de-a lungul liniei de contact" cu Gaza în cursul nopții pentru a "ucide echipele teroriste", a declarat un purtător de cuvânt. De asemenea, IDF au explicat că rolul acestor bombardamente este pregătirea pentru următoarea fază a războului, dar și pentru a găsi ostaticii luați de Hamas, informează CNN.

"Raiduri ale blindatelor și ale infanteriei au fost efectuate în timpul nopții. Acestea sunt raiduri care ucid escadroane de teroriști, pregătindu-ne pentru următoarea noastră fază a războiului", a declarat luni contraamiralul Daniel Hagari.

Aceste "raiduri în adâncime" au avut ca scop, de asemenea, localizarea și căutarea persoanelor luate ostatice în timpul atacului de amploare al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, a adăugat Hagari, înaintea "următoarelor etape ale războiului".

Forțele israeliene au lansat în cursul nopții un bombardament intens asupra Gaza, care a ucis zeci de palestinieni. Cel puțin 4.651 de persoane au fost ucise în interiorul enclavei de bombardamentele continue, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății din Gaza. Cifra nu include victimele de duminică.

Hagari a declarat luni că atacurile aeriene israeliene din ultimele 24 de ore au lovit "sute de ținte teroriste" în Gaza, inclusiv rețeaua de tuneluri folosită de Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.