Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul construiește un 'Dom de Fier' împotriva atacurilor cibernetice

CCIR
suport cibernetic

Guvernul israelian a instruit, luni, companiile de comunicaţii să îşi intensifice eforturile de securitate cibernetică cu scopul de a proteja Israelul şi de a crea un fel de ”Iron dome” în urma unei creşteri a tentativelor de atacuri informatice, relatează Reuters.

În prezent, sunt implementate noi reglementări în care standardele obligatorii şi unificate vor trebui îndeplinite, au anunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Direcţia Naţională Cibernetică a Israelului.

Conform noilor reglementări, companiile trebuie să formuleze planuri menite să protejeze reţelele de comunicaţii folosind o combinaţie de mecanisme de monitorizare şi control pentru a stabili o imagini actualizată privind protecţia cibernetică, asigurând în acelaşi timp confidenţialitatea datelor.

”Încercăm să impunem standardul potrivit companiilor de comunicaţii pentru a proteja Israelul şi a crea un fel de Dom de Fier («Iron Dome») împotriva atacurilor de securitate cibernetică. Suntem ţinta a mii de atacuri cibernetice în fiecare an”, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Yoaz Hendel.

Israelul foloseşte sistemul de apărare aeriană ”Iron Dome” pentru a intercepta rachetele lansate de militanţii palestinieni, în mare parte din Fâşia Gaza.

Hendel a mai spus că riscurile au continuat să crească, odată cu intensificarea digitalizării.

”Reţelele de comunicaţii sunt o ţintă atractivă pentru atacurile cibernetice din partea elementelor ostile”, a spus Hendel, invocând potenţiale daune sau închiderea serviciilor şi scurgerea informaţiilor stocate.

Potrivit companiei de securitate cibernetică Check Point, în primele trei luni ale anului 2022 a existat o creştere anuală de 137% a atacurilor săptămânale în medie asupra companiilor israeliene, până la aproximativ 1.500 de atacuri pe săptămână.

Gaby Portnoy, noul şef al Direcţiei Naţionale Cibernetice din Israel, a declarat că numai în ultima lună, Israelul a înregistrat o creştere bruscă a atacurilor care încercau să distrugă paginile web. El i-a acuzat pe iranieni că au comis multe dintre atacurile respective.

Luna trecută, a mai precizat el, un atac de tip DDoS (”denial of service) menit să afecteze site-urile guvernamentale a început prin intermediul furnizorilor de telecomunicaţii, dar în cele din urmă a eşuat.

Companiile israeliene de telecomunicaţii au o securitate cibernetică foarte bună, însă noile reglementări, care includ un nivel mai ridicat de supraveghere, ar fi o îmbunătăţire în acest sens, a mai spus Portnoy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.