Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul critică în termeni duri anunțul Boliviei: 'O capitulare în faţa terorismului şi a regimului ayatollahilor din Iran'

PBS
israel steag

Ministerul de Externe israelian a numit miercuri anunţul Boliviei privind ruperea relaţiilor diplomatice cu Israelul o "capitulare în faţa terorismului", potrivit AFP, conform AGERPRES.

"Decizia Boliviei de a rupe legăturile diplomatice cu Israelul este o capitulare în faţa terorismului şi a regimului ayatollahilor din Iran", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, citat într-un comunicat.

"Guvernul bolivian se aliniază organizaţiei teroriste Hamas", a adăugat el.

Bolivia a anunţat marţi că rupe legăturile diplomatice cu Israelul "ca semn de respingere şi de condamnare a ofensivei militare israeliene agresive şi disproporţionate în Fâşia Gaza".

Într-un comunicat transmis marţi, Hamas a salutat anunţul Boliviei, exprimându-şi "marea stimă" pentru decizie, şi a cerut ţărilor arabe care au normalizat relaţiile cu Israelul să facă acelaşi lucru.

Chile şi Columbia au anunţat că îşi recheamă ambasadorii la Tel Aviv pentru a protesta împotriva "încălcărilor inacceptabile ale dreptului umanitar" comise de Israel, respectiv a "masacrului poporului palestinian".

Israelul a lansat un război pentru a "anihila" Hamas ca represalii pentru atacul sângeros fără precedent din 7 octombrie al mişcării islamiste palestiniene, ale cărei comandouri au ucis cel puţin 1.400 de persoane, majoritatea civili israelieni, la graniţa cu Fâşia Gaza, potrivit autorităţilor israeliene.

Peste 8.500 de palestinieni au fost ucişi de când a început bombardamentul neîntrerupt al armatei israeliene asupra Fâşiei Gaza asediate, conform unui bilanţ al Ministerului Sănătăţii Hamas, care controlează teritoriul palestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.