Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul dă o mare lovitură: au ucis al treilea om din conducerea Hamas

issa

Israelul l-a ucis săptămâna trecută pe al treilea om la comandă al grupării militante Hamas, Marwan Issa, a anunţat luni Casa Albă, după ce Israelul a declarat anterior că acesta a fost ţinta unei lovituri aeriene în Gaza, dar nu a confirmat moartea sa, transmite France24, informează News.ro.

Marwan Issa, în vârstă de 58 de ani, a fost mâna dreaptă a lui Deif până la moartea sa, la 11 martie 2024, într-un atac aerian israelian. Issa a fost o ţintă-cheie pentru Nili, o unitate specială înfiinţată de Shin Bet, serviciul de securitate internă al Israelului, şi de serviciul de informaţii Mossad pentru a-i depista pe membrii Hamas responsabili de atacurile din 7 octombrie.

De la atacul transfrontalier mortal al Hamas din 7 octombrie 2023, autorităţile israeliene i-au vizat pe liderii de vârf ai grupării militante palestiniene, ucigându-l pe adjunctul Hamas Saleh al-Arouri aproape trei luni mai târziu într-un atac ţintit în Beirut, Liban.

Biden este îngrijorat de atacul asupra Rafah

Într-o convorbire telefonică desfăşurată luni, preşedintele american Joe Biden i-a spus premierului israelian Binyamin Netanyahu că este profund îngrijorat de o ofensivă terestră planificată în Rafah, adăugând că o operaţiune în oraşul supraaglomerat din sudul Gaza ar fi o "greşeală".

Forţele israeliene au lansat un alt raid luni dimineaţa devreme asupra spitalului Al-Shifa din nordul Gaza, unde zeci de mii de oameni s-au adăpostit. Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la acest raid, menţionând că "spitalele nu ar trebui să fie niciodată câmpuri de luptă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.