Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul, date îngrijorătoare despre vaccinul Pfizer: eficacitate doar 39% împotriva tulpinei Delta

Pfizer BioNTech
Pfizer

Vaccinul Covid-19 al Pfizer și BioNTech o eficiență de doar 39% în Israel, unde varianta delta este tulpina dominantă, dar oferă în continuare o protecție puternică împotriva formelor severe și a spitalizării, potrivit unui nou raport al Ministerului local al Sănătății, citat de CNBC.

Valoarea, care se bazează pe un număr nespecificat de persoane, este în scădere față de o estimare anterioară de 64% emisă în urmă cu două săptămâni și diferă de datele din Marea Britanie, care au constatat că vaccinul are o eficiență de 88% eficientă tulpinii, informează News.ro.

Cu toate acestea, vaccinul funcționează încă foarte bine pentru a preveni îmbolnăvirea gravă a persoanelor, demonstrând o eficacitate de 88% pentru spitalizare și de 91% împotriva formelor severe, potrivit datelor publicate joi. în Israel.

Varianta delta este deja prezentă în peste 104 țări.

Directorul medical al Casei Albe Dr. Anthony Fauci a spus că persoanele complet vaccinate ar putea dori să ia în considerare purtarea măștilor în interior ca o măsură de precauție împotriva variantei cu răspândire rapidă în SUA.

Experții în sănătate se arată îngrijorați de toamnă, când se așteaptă ca Delta să lovească cel mai greu statele cu rate mici de vaccinare, cu excepția cazului în care aceste state și întreprinderi reintroduc restricțiile.

Într-o declarație pentru CNBC, Pfizer spune că rămâne încrezător că două doze de vaccin protejează împotriva coronavirusului și a variantelor sale. Totuși, a spus că o a treia doză ar putea fi utilă după ce o analiză a arătat o scădere a eficacității împotriva infecției după patru până la șase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.