Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Israelul, descoperire epocală: arheologii au găsit dovezi ale producerii de arme în masă în urmă cu 7.200 de ani

Israelul, descoperire epocală: arheologii au găsit dovezi ale producerii de arme în masă în urmă cu 7.200 de ani

Arheologii israelieni au descoperit dovezi ale unei producţii de arme de război pe scară largă în această regiune a lumii, care datează din urmă cu 7.200 de ani, a anunţat într-un comunicat Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi (IAA), informează Xinhua, relatează Agerpres.

IAA a spus că acestea sunt cele mai timpurii dovezi de război şi înarmare organizată în regiunea de sud a Levantului.

Ce au căutat?

Cercetătorii din echipa israeliană au examinat 424 de proiectile de praştie din perioada Calcoliticului timpuriu (5800-4500 î.e.n.) care au fost descoperite în două mari situri arheologice, En Esur şi En Zippori, ambele situate în nordul Israelului.

S-a descoperit astfel că sutele de proiectile de praştie din calcar şi dolomită erau aproape identice ca mărime, formă şi compoziţie, ceea ce indică o producţie industrială pe scară largă.

Cercetătorii au spus că pietrele erau netezite, cu o formă aerodinamică biconică specifică, permiţând o proiecţie precisă şi eficientă.

Arheologii israelieni au menţionat că este pentru prima dată când proiectile de praştie au fost descoperite în excavaţii în concentraţii atât de mari, iar efortul depus pentru producerea lor indică o pregătire organizată pentru luptă.

Trecerea de la producţia individuală la producţia de masă, care angajează mulţi oameni, indică o escaladare a pregătirilor pentru război, eventual între puteri locale, au adăugat cercetătorii din Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.