Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul dezlănțuie puternice atacuri aeriene în întreaga Fâşie Gaza / Marea Britanie, zboruri de supraveghere în căutarea ostaticilor Hamas

invazie fasia gaza

Forţele israeliene au efectuat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, atacuri aeriene şi de artilerie de amploare în întreaga Fâşie Gaza, potrivit rapoartelor mass-media palestiniene, scrie news.ro.

Printre zonele vizate se numără şi oraşul Khan Younis, din sudul Fâşiei Gaza, potrivit publicaţiei de ştiri Shehab, pro-Hama, citată de The Times of Israel.

Sâmbătă seară. aripa armată a grupării militante Hamas, Brigăzile Al Qassam, a anunţat că a lansat mai multe rachete asupra oraşului Tel Aviv, ca răspuns la ofensiva militară a Israelului asupra Fâşiei Gaza.

Israelienii afirmaseră că sistemul de apărare Iron Dome a interceptat 12 rachete deasupra Tel Avivului.

Marea Britanie efectuează zboruri de supraveghere pentru a găsi ostatici Hamas

Marea Britanie va efectua zboruri de supraveghere deasupra Fâşiei Gaza şi a Israelului în cadrul eforturilor de localizare a ostaticilor luaţi de Hamas şi de alte grupări teroriste palestiniene la 7 octombrie, relatează BBC.

Ministerul britanic al Apărării a precizat că avioanele de supraveghere "nu vor fi înarmate, nu au rol de luptă şi vor fi însărcinate exclusiv cu localizarea ostaticilor"

"Doar informaţiile legate de salvarea ostaticilor vor fi transmise autorităţilor responsabile de salvarea ostaticilor", menţionează sursa citată.

Cinci cetăţeni britanici sunt daţi dispăruţi, iar guvernul britanic nu a precizat câţi ar putea fi deţinuţi de Hamas.

"Siguranţa cetăţenilor britanici este prioritatea noastră cea mai mare", a menţionat Ministerul Apărării. "În sprijinul activităţii de salvare a ostaticilor în curs de desfăşurare, Ministerul Apărării va efectua zboruri de supraveghere deasupra Mediteranei de Est, inclusiv operând în spaţiul aerian deasupra Israelului şi a Fâşiei Gaza", a precizat acesta.

Avioanele vor include Shadow R1, pe care Royal Air Force le foloseşte pentru colectarea de informaţii, au declarat oficialii ministerului.

Informaţiile privind potenţialele locaţii ale ostaticilor vor fi împărtăşite cu Israelul. Se crede că peste 130 de prizonieri se află în Gaza.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.