Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul face publice informații revoltătoare: Hamas și Jihadul Islamic folosesc școlile din Gaza ca locuri de lansare a rachetelor

israel gaza

Forțele de apărare israeliene (IDF) au expus miercuri trei noi locații școlare pe care Hamas le-a folosit recent ca locuri de lansare a rachetelor, încălcând astfel legile războiului privind menținerea problemelor legate de război departe de zonele civile, transmite The Jerusalem Post.

Într-o declarație a IDF se arată: "Hamas expus: Acesta este modul în care organizația teroristă Hamas folosește școlile și educația pentru a-și promova agenda teroristă. Alte cazuri în care Hamas folosește în mod deliberat copii ca scuturi umane sunt acum expuse."

"Această expunere vine la aproximativ două săptămâni după ce UNRWA a raportat că podeaua uneia dintre școlile sale s-a prăbușit. Prăbușirea a fost cauzată de construcția unui tunel terorist Hamas", a precizat IDF.

Unde au fost găsite locurile de lansare a rachetelor?

Prima locație enumerată de FDI este adiacentă școlii Mo'ath Bin Jabal din cartierul Shejaiya din orașul Gaza.

În apropierea școlii, care este folosită de UNRWA ca adăpost în situații de urgență, se află un loc de lansare de rachete Hamas, potrivit FDI.

În plus, FDI a declarat că "înainte de Operațiunea "Gardianul Zidurilor", directorul școlii, Mehammed Abu Oun, a menținut contactul cu un agent din cadrul rețelei de rachete Hamas, Jalal Abu Aoun", care, potrivit FDI, gestiona lansarea de rachete de la acel loc.

Hamas a amplasat un al doilea punct de lansare de rachete în apropierea școlii Khalil Al Nobani din cartierul Zeitoun din orașul Gaza, a precizat IDF.

Nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la tirul de rachete din acel loc.

În cele din urmă, FDI a declarat că "organizațiile teroriste au amplasat puncte de lansare a rachetelor în apropierea școlii elementare Al-Furqan", care se află, de asemenea, în cartierul Zeitoun din orașul Gaza.

Acesta a precizat că "Organizațiile teroriste au lansat rachete de la siturile din apropierea școlii pe parcursul Operațiunilor Gardianul Zidurilor și Breaking Dawn, punând astfel în pericol viețile elevilor și locuitorilor din Fâșia Gaza".

Folosirea expresiei "organizații teroriste" și referirea și la Operațiunea Breaking Dawn, care a fost purtată strict între IDF și Jihadul Islamic, sugerează că această a treia locație ar fi putut fi folosită mai mult de Jihadul Islamic - deși acest lucru s-ar întâmpla tot cu Hamas, care conduce Gaza, încurajând grupul sau privind în altă parte.

În continuare, FDI a declarat că peste 1.000 de elevi nevinovați frecventează aceste școli pe care Hamas și Jihadul Islamic le folosesc pentru activități teroriste.

"Exploatarea cinică a școlilor dovedește încă o dată că organizația teroristă alege în mod conștient să pună în pericol civilii din Gaza și să îi folosească drept "scuturi umane" în beneficiul agendei lor teroriste", a conchis IDF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.