Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul își menține boicotul asupra reprezentanților Partidului Libertății, partid fondat de foști naziști după cel de-al Doilea Război Mondial

sanctiuni

FPOe din Austria a fost fondat de foşti nazişti după cel de-Al Doilea Război Mondial, iar liderul partidului, vicecancelarul Heinz-Christian Strache, a avut contacte cu grupuri de extremă-dreapta. Israelul a boicotat orice contact cu miniştrii FPOe şi le-a cerut oficialilor israelieni să aibă întâlniri doar cu funcţionari din ministerele aflate sub controlul acestei formaţiuni. În acest context Israelul nu va pune capăt boicotului care îi vizează pe miniştrii austrieci aparţinând Partidului Libertăţii (FPOe), de extremă-dreapta, a declarat luni preşedintele austriac Alexander Van der Bellen, după o întâlnire cu omologul său israelian Reuven Rivlin, potrivit DPA, informează Agerpres.

Conform unei relatări a agenţiei austriece de ştiri APA, Von der Bellen le-a spus jurnaliştilor la Ierusalim că Israelul nu îşi va reconsidera boicotul faţă de FPOe, partenerul minoritar în coaliţia de guvernământ condusă de cancelarul Sebastian Kurz.

Citește și: Papa Francisc la sosirea în Emiratele Arabe Unite, prima pentru un suveran pontif în istorie: 'Am venit aici ca frate'

APA a mai relatat că Van der Bellen, fost lider al Partidului Ecologist, i-a cerut lui Rivlin să ia în considerare suspendarea boicotului în privinţa şefei diplomaţiei austriece Karin Kneissl, care este un politician independent, dar care a fost numită de FPOe. Van der Bellen urmează să se întâlnească marţi şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.