Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul și India reiau un contract de înarmare cu rachete dirijate

Israel flag

Guvernul Indiei a decis să reia contractul de cumpărare din Israel a unor rachete dirijate antitanc Spike, a anunţat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu, citat de Reuters, după discuţii cu omologul său indian, Narendra Modi, scrie agerpres.ro

Netanyahu, aflat în vizită în India, a declarat că intenţia guvernului de la New Delhi - care nu a confirmat ştirea şi nu a comentat - "este foarte importantă şi vor fi multe alte contracte". 

La începutul anului, firma de stat israeliană Rafael din domeniul apărării anunţase că India a anulat un contract pentru rachete Spike în valoare de circa 500 de milioane de dolari. Nu se cunosc deocamdată alte detalii privind reluarea acordului, dar un post de televiziune israelian, preluat de Reuters, a afirmat că tranzacţia iniţială va fi înjumătăţită. 

Benjamin Netanyahu este primul şef al guvernului israelian care vizitează India în ultimii 15 ani. El a fost primit cu onoruri de naţionaliştii indieni conduşi de Narendra Modi, care consideră Israelul un aliat în combaterea terorismului. Cei doi premieri s-au angajat să întărească legăturile economice şi de securitate bilaterale, asupra cărora partea indiană nu a insistat până în prezent pentru a menaja sensibilitatea ţărilor arabe furnizoare de petrol. Anul trecut, Modi a vizitat Israelul, un gest fără precedent din partea unui prim-ministru indian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.