Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul îl pune la punct pe emisarul ONU care a anunțat un război la scară mare cu palestinienii: 'Ignoraţi 1.000 de rachete trase de grupurile teroriste'

CNN
rachete hamas israel

Ministerul de Externe israelian l-a criticat dur pe Tor Wennesland, coordonatorul special al Naţiunilor Unite pentru Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, acuzându-l că a "ignorat" atacurile cu rachete ale Hamas şi Jihadului Islamic, informează miercuri agenţia TPS (Tazpit Press Service).

Wennesland a chemat la "oprirea imediată a focului. Escaladăm spre un război pe scară largă", a spus el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Israelul şi Hamas se îndreaptă spre 'un război la scară mare' (ONU)

"Liderii tuturor părţilor trebuie să îşi asume responsabilitatea dezescaladării. Costul războiului în Gaza este devastator şi este plătit de oamenii obişnuiţi. ONU lucrează cu toate părţile pentru a restabili calmul. Opriţi violenţa acum", a cerut el.

Răspunzând declaraţiei părtinitoare a unui oficial aparent neutru al ONU, Ministerul de Externe al Israelului a declarat: "vorbiţi despre ''costul războiului în Gaza'', în timp ce ignoraţi 1.000 de rachete trase de grupurile teroriste Hamas şi Jihadul Islamic asupra oraşelor israeliene în ultimele 36 de ore", notează TPS.

Citește și: Israelul lichidează patru lideri Hamas: doi comandați de top din Serviciul secret, uciși și el

Pe de altă parte, cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat miercuri că el "condamnă atacurile cu rachete asupra Israelului din Fâşia Gaza în cei mai puternici termeni posibili. Israelul are dreptul să se apere împotriva lor. Sper că va exista o dezescaladare şi că aceste atacuri vor fi oprite cu efect imediat".

Rachetele lansate de grupările teroriste din Gaza către oraşele israeliene din sudul ţării şi zona Tel Aviv au ucis şase persoane, aminteşte TPS.

Citește și: Armata din Israel se pregătește de riposta Hamas, după ce a lichidat mai mulți oficiali de top .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.