Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul îl va expulza pe Omar Shakir, directorul local al Human Rights Watch, acuzat de boicot pro-palestinian

ONU, human rights

Curtea supremă din Israel a validat demersul autorităților israeliene de a-l expulza pe Omar Shakir, directorul local al organizației responsabile cu monitorizarea respectării drepturilor omului Human Rights Watch, acuzat că ar fi promovat boicoturi în favoarea palestinienilor, scrie The Guardian, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Vești uriașe! Se dau bani de la stat

Omar Shakir, de cetățenie americană, trebuie să părăsească teritoriile israeliene și palestiniene în 20 de zile, altfel va fi supus deportării de către autoritățile din Israel.

Shakir a răspuns demersului autorităților israeliene, susținând că dacă va fi supus expulzării, țara se va alătura grupului de state din care fac parte și Iranul, Coreea de Nord și Egiptul, ce blochează accesul membrilor organizației Human Rights Watch. „Noi nu ne vom opri. Și noi nu vom fi ultimii”, a scris oficialul, în cadrul unei postări pe Twitter.

Organizația internațională a catalogat demersul autorităților israeliene de a-l expulza pe Shakir drept o tentativă de a suprima criticismul adresat statului.

Citește și: Vești bune pentru conducătorii auto- A fost depus un proiect important

Măsura aplicată directorului local al Human Rights Watch este prevăzută de o lege adoptată în 2017 care permite Guvernului să blocheze intrarea pe teritoriul statului Israel a celor care susțin boicotarea locurilor deținute de israelieni sau de evrei în West Bank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.