Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul informează liderii mondiali că nu se va opri în Gaza, chiar dacă e nevoie să se opună opiniei internaționale

netanyahu harta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat sâmbătă seară, într-o declarație alături de ministrul Apărării, că Israelul nu se va opri până când nu va distruge total Hamas și că, dacă este nevoie, va rămâne „pe poziții ferme în fața întregii lumi” în a-și sprijini ofensiva din Gaza care a atras critici din partea mai multor cancelarii occidentale, conform Times of Israel.

„Nu ne vom opri înainte de finalizarea misiunii. Nu există nicio alternativă la victorie. Vom învinge Hamas și ne vom aduce înapoi captivii”, a zis Netanyahu.

El spune că armata israeliană se află în interiorul orașului Gaza, „la periferia” spitalului al-Shifa. Printre numeroșii teroriști uciși, spune el, se numără mulți dintre cei care au condus masacrele din 7 octombrie în sudul Israelului. De la șeful Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, în jos, toți acești teroriști sunt destinați să moară, a adăugat acesta.

Revenind la granița de nord, el avertizează din nou grupul terorist libanez Hezbollah, susținut de Iran, împotriva intervenției în războiul dintre Israel și Hamas. „Va fi greșeala vieții voastre”, spune premierul, o greșeală care va pecetlui soarta Libanului.

El spune că armata Israelului este activă pe alte fronturi împotriva terorismului și a orchestratorilor săi, în Cisiordania, Siria și Marea Roșie. Netanyahu a subliniat că întoarcerea ostaticilor este „un scop central al războiului”. „Nu va exista o încetare a focului fără întoarcerea ostaticilor noștri”, promite el.

Premierul Israelului spune că a lucrat pentru a asigura sprijin internațional pentru armată și declară că, în urma atrocităților Hamas, „toată lumea din lumea liberă are obligația morală de a sprijini Israelul”.

În orice caz, „nicio presiune internațională, niciun fel de acuzații false despre soldații Israelului și despre statul nostru”, spune el, nu vor afecta acțiunea Israelului de a se proteja. Israelul va „rămâne ferm împotriva lumii dacă va fi necesar”.

„Asta trebuie să facă Israel”

Netanyahu mai spune că armata va rămâne în Gaza „atâta timp cât este necesar” pentru a preveni folosirea enclavei pentru a lansa atacuri teroriste împotriva Israelului.

Când se gândește la „a doua zi”, spune el, înseamnă „numai după distrugerea Hamas”.

”Hamas va fi demilitarizat; nu va mai exista nicio amenințare din partea Fâșiei Gaza asupra Israelului și pentru a se asigura că, atâta timp cât este necesar, IDF va controla securitatea Gaza pentru a preveni teroarea de acolo”.

El spune că atacurile din 7 octombrie au investigat că „oriunde Israelul nu menține controlul securității, teroarea revine și se instalează și ne lovește”. Acesta „s-a dovedit a fi cazul și în Iudeea și Samaria”, spune el. „Și așa că nu voi renunța sub nicio formă la controlul securității.”

„Dacă vrem pace, trebuie să distrugem Hamas. Dacă vrem securitate, trebuie să distrugem Hamas. Dacă vrem să asigurăm viitorul statului Israel, trebuie să distrugem Hamas. Asta trebuie să facă Israel. Și asta va face Israel”, conchide el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.