Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul intră tare pe piața verde: anunță că a dezvoltat un lichid artificial care reduce poluarea

Consultanta de mediu
poluare gaze cu efect de sera

Un grup de cercetători israelieni a dezvoltat un lichid artificial care este capabil să capteze şi să stocheze energie şi prezintă proprietăţi inexistente în materialele naturale, a anunţat Institutul de Tehnologie din Israel, sau Technion, informează Xinhua. Reuşita ar putea conduce la crearea unui substitut nepoluant pentru lichidele de răcire utilizate în aparatele de aer condiţionat şi alte sisteme cu utilizare similară, potrivit studiului al cărui text integral a fost publicat recent în jurnalul ştiinţific Nature Communications.

Cercetătorii de la Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Technion au combinat gaz, lichid şi capsule elastice multistabile pentru a crea acest fluid artificial care, potrivit oamenilor de ştiinţă, este nu doar mai eficient, ci şi mai puţin poluant. Studiul a implicat domeniul meta-materialelor, adică materiale artificiale cu proprietăţi noi, care nu există în materialele naturale. Meta-materialele pot fi realizate din ansambluri de micro-componente al căror model geometric dă naştere unor comportamente unice.

Meta-fluidele, precum cel dezvoltat de grupul de cercetători israelieni, conţin un amestec de fluid standard şi particule de meta-materiale concepute pentru a crea unele proprietăţi şi comportamente ce nu se regăsesc în fluidele naturale. Refrigerarea este o activitate extrem de nocivă pentru mediul înconjurător din cauza lichidelor care sunt utilizate în acest proces. Cercetătorii de la Technion estimează că reuşita lor recentă va contribui în mare măsură la reducerea emisiilor poluante şi a influenţei activităţilor umane asupra încălzirii globale, conform unui comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.