Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul l-a încolțit pe Yahya Sinwar - De ce nu îl pot atinge forțele IDF

moneycontrol.com
Yahya Sinwar

Israelul știe locația exactă a liderului militar Hamas, Yahya Sinwar, creierul atacurilor teroriste din 7 octombrie, relatează ziarul Israel Hayom.

Cu toate acestea, Sinwar s-a înconjurat de un număr mare de ostatici israelieni vii, ceea ce împiedică IDF să efectueze o lovitură asupra lui, potrivit raportului.

Raportul urmează unei declarații similare emise ieri de fostul șef al serviciilor de informații militare, Amos Yadlin, la radio Kan.

Yahya Sinwar, născut într-o tabără de refugiați din Khan Yunis (Gaza), este liderul Hamas și membru al Biroului Politic al acestuia din 2017. Este considerat a fi una dintre principalele figuri care leagă Biroul Politic al Hamas de aripa sa armată- Brigăzile Izzedine al-Qassam.

El a condus operațiunile de reevaluare a relațiilor externe ale Hamas, inclusiv o îmbunătățire a relațiilor cu Egiptul. Sinwar a anunțat, de asemenea, că va pedepsi pe oricine obstrucționează procesul de reconciliere cu Fatah. Se pare că i-a trimis, de asemenea, emisari lui Mahmoud Abbas, oferindu-se să integreze Brigăzile sale într-o forță națională de securitate palestiniană aflată sub controlul Autorității Palestiniene.

Sinwar a fost arestat de Israel în mai multe rânduri, petrecând în total 24 de ani în închisoare. El s-a numărat printre prizonierii palestinieni eliberați în schimbul eliberării soldatului israelian Gilad Shalit în 2011.

Sinwar a contribuit la formarea aparatului de securitate internă a Hamas („al-Majd”) în 1988.

Yahya Sinwar este considerat creierul atacului asupra Israelului din 7 octombrie, atac care a dus la declanșarea războiului din Gaza, soldat cu zeci de mii de victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.