Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul o ia pe urma Ungariei: Barieră de securitate la graniţa cu Iordania

israel ue

Israelul a început în această săptămână lucrările de construcţie a unei "bariere de securitate" între teritoriul său şi Iordania, a anunţat Ministerul israelian al Apărării, relatează AFP.

Aceasta este cea de-a patra 'barieră de securitate' construită de Israel, după cea care separă statul evreu de Cisiordania ocupată, cea ridicată pe Platoul Golan ocupat şi gardul cu sistem electronic cu o lungime de 240 de kilometri la frontiera sa cu Egiptul. 'O echipă de la Departamentul de construcţii şi inginerie din Ministerul Apărării a început în această săptămână să fixeze primele părţi ale barierei de securitate la frontiera israeliano-iordaniană', se menţionează într-un comunicat al ministerului. 'Această barieră este destinată să protejeze cetăţenii israelieni împotriva oricărei ameninţări de securitate provenite din Iordania', a declarat Arielle Heffez, o purtătoare de cuvânt a ministerului. Iordania şi Egiptul sunt singurele ţări arabe cu care Israelul a semnat un tratat de pace.

'Bariera de securitate de la frontiera iordaniană se bazează pe acelaşi model ca şi cel existent la frontiera egipteană şi pe Platoul Golan, incluzând drumuri, turnuri, centre operaţionale şi alte mijloace tehnice avansate", precizează comunicatul ministerului, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.