Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul, pe un butoi de pulbere - Netanyahu intervine public înainte de ciocnirea protestatarilor pro și anti reformă judiciară: 'Suntem frați'

Arie Leib Abrams/Flash90
proteste israel

În prima sa declarație publică de la amplele demonstrații care au izbucnit aseară ca reacție la demiterea ministrului apărării, premierul Benjamin Netanyahu îi îndeamnă pe manifestanți - de stânga și de dreapta - să "dea dovadă de responsabilitate și să nu acționeze violent".

Tweetul pare să răspundă temerilor legate de ciocniri violente în această seară la Ierusalim între opozanții și susținătorii revizuirii judiciare a guvernului, pe care premierul ar trebui să o pună în așteptare astăzi.

"Suntem frați", adaugă Netanyahu.

Proteste de amploare în Israel

Proteste majore au continuat la Tel Aviv pe tot parcursul nopții de duminică spre luni, după ce Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării, Yoav Gallant, pentru că a cerut coaliției să înghețe legislația. Acest lucru a determinat cel mai mare sindicat al muncitorilor din Israel, Histadrut, precum și organizațiile umbrelă din sectoarele de afaceri și hi-tech, să anunțe o grevă generală pentru luni.

Un miting major al opozanților reformei judiciare a început în fața Knessetului a început la prânz.

Organizațiile de dreapta organizează un contramiting la ora 18:00, tot în fața Knessetului. Alături de o serie de ONG-uri care susțin reforma, precum Im Tirzu și Yisrael Sheli, un alt grup care și-a anunțat prezența este clubul de fani Beitar Ierusalim, cunoscut sub numele de La Familia, care a fost asociat în trecut cu rasismul și violența.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.