Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul pedepsește UNESCO. Taie 1 milion de EURO din contribuția anuală după ce a fost criticat

unesco

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat miercuri că a cerut Ministerului de Externe să taie un milion de dolari din contribuţia anuală a Israelului la ONU, după aprobarea în cadrul UNESCO, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru educaţie, ştiinţă şi cultură, a unei rezoluţii critice la adresa statului israelian, relatează DPA preluata de agerpres.

Israelul l-a convocat totodată miercuri la Ministerul de Externe pe ambasadorul Suediei, Carl Magnus Nesser, pentru a-şi exprima dezamăgirea faţă de felul cum a votat ţara sa la UNESCO, fiind "singura ţară europeană" care a procedat astfel. 

O comisie a consiliului director al UNESCO a adoptat marţi o rezoluţie care declară "nulă" suveranitatea Israelului asupra Ierusalimului şi critică proiectele israeliene de excavaţii în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania, precum şi blocada din Fâşia Gaza. În favoarea rezoluţiei au votat 22 de ţări, între care Rusia şi China, în timp ce SUA, Germania şi Italia s-au numărat printre cele 10 care au votat împotrivă. 

Decizia comisiei urmează să fie examinată vineri de plenul consiliului director al UNESCO, a precizat un purtător de cuvânt al ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.