Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul redeschide un punct de trecere a frontierei cu Egiptul

Israel flag

Israelul a redeschis marţi punctul de trecere Taba, închis de la începutul pandemiei de COVID-19, pentru a le permite locuitorilor să se deplaseze în Sinaiul egiptean cu ocazia vacanţei de Pesah (Paştele evreiesc), transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Autoritatea aeroportuară israeliană indicase luni că, de marţi până la 12 aprilie, 300 de persoane vaccinate anti-COVID-19 sau infectate cu noul coronavirus ar putea traversa, doar pe jos, prin terminalul Taba pentru a ajunge în Sinai.

Ea a precizat că un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore va fi solicitat oricărei persoane care doreşte să treacă această frontieră în ambele sensuri.

Numeroşi israelieni se deplasează în fiecare an în peninsula egipteană Pesah. Terminalul Taba a fost însă închis din martie 2020 din cauza pandemiei, a indicat purtătorul de cuvânt al Autorităţii aeroportuare israeliene, Ofer Lefler.

Citește și: Piers Morgan continuă războiul cu Meghan Markle: Este una dintre celebrităţile ipocrite, smiorcăite şi privilegiate

Israelul înregistrează de câteva săptămâni un recul al pandemiei de COVID-19 graţie mai ales unei vaste campanii de vaccinare lansate pe 19 decembrie.

Ţara cu 9,2 milioane de locuitori, dintre care peste jumătate au primit două doze de vaccin produs de Pfizer-BioNTech, a ieşit gradual de la începutul lui februarie din a treia carantină.

Premierul Benjamin Netanyahu a încheiat un acord cu gigantul farmaceutic american care permite Israelului să obţină rapid milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în schimbul datelor biomedicale privind efectele sale. De atunci, rata de infectare a populaţiei a scăzut constant, ajungând luni la 1,2% faţă de 6% la finalul lunii februarie, potrivit Ministerului Sănătăţii israelian.

De la debutul pandemiei, un număr de 6.194 israelieni infectaţi cu noul coronavirus au decedat, dintr-un total de 832.000 de bolnavi de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.