Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul renunță la licențele software de la Microsoft

microsoft

Guvernul israelian nu va reînnoi un contract cu Microsoft pentru licenţe software, care va expira la sfârşitul acestui an, din cauza unor schimbări ale termenilor acestuia care ar dubla preţul, transmite Reuters, conform news.ro

Potrivit acordului actual cu Microsoft, Israelul plăteşte peste 100 de milioane de şekeli (27 milioane dolari) pe an pentru achiziţia softului Office pentru desktop, Windows şi de server, pentru birourile ministerelor şi guvernului.

Ministerul de Finanţe a anunţat că Microsoft încearcă să treacă de la sistemul de licenţiere, prin care statul deţine software-ul şi îl poate folosi aşa cum doreşte, la un sistem de abonament, similar cu o închiriere.

Schimbarea, care include transferarea datelor în sistem cloud, nu corespunde nevoilor guvernului. Statul israelian a negociat cu reprezentanţi ai Miscrosoft timp de un an, fără să ajungă la un rezultat.

Reprezentanţii Microsoft din Israel au refuzat să comenteze.

Israelul intenţionează să păstreze actuala structură de licenţă deţinută de ministere, care poate fi utilizată fără alte plăţi.

”Acest fapt va încuraja ministerele să îşi reexamineze nevoia de a utiliza tehnologia Microsoft sau de a trece la alte soluţii tehnologice”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.