Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul revocă permisele de intrare a trei responsabili palestinieni

PBS
israel steag

Israelul a anunţat sâmbătă revocarea permiselor de intrare pe teritoriul său pentru trei responsabili cu rang înalt ai partidului Fatah şi colaboratori apropiaţi ai preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, după ce au vizitat un deţinut recent eliberat de statul evreu, notează AFP.

Mahmoud al-Aloul, Azzam al-Ahmad şi Rawhi Fattouh s-au întâlnit cu Karim Younis, un arab israelian eliberat joi după ce a ispăşit o pedeapsă de 40 de ani de închisoare pentru uciderea unui soldat israelian în 1983, potrivit Agerpres.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a ordonat revocarea permiselor lor de a intra în Israel după această vizită, a indicat biroul său într-un comunicat.

"Cei trei au profitat de statutul lor şi au intrat în Israel în această dimineaţă pentru a merge la locuinţa teroristului Karim Younis", se spune în text.

Această decizie intervine a doua zi după anunţul a adoptării de Israel a unei serii de sancţiuni împotriva Autorităţii Palestiniene, în special financiare. Aceste măsuri vizează şi avantajele anumitor responsabili "care desfăşoară un război politic şi juridic împotriva Israelului", a indicat vineri biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Acestea sunt represalii la recentul demers al Autorităţii Palestiniene la ONU vizând examinarea de către Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a problemei ocupaţiei israeliene a teritoriilor palestiniene.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a votat la 31 decembrie o rezoluţie în acest sens, criticată de Israel.

Israelul ocupă din 1967 Cisiordania şi Ierusalimul de Est, sectorul palestinian al oraşului pe care l-a anexat ulterior.

Noul guvern, învestit pe 29 decembrie, este cel mai de dreapta din istoria ţării, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.