Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul și EAU vor dezvolta împreună sisteme anti-drone

Kapital
israel EAU

Emiratele Arabe Unite (EAU) vor dezvolta sisteme anti-drone împreună cu întreprinderea publică israeliană IAI, a anunţat joi EDGE, compania de tehnologie militară a acestei bogate ţări din Golf, la cinci luni după normalizarea oficială a relaţiilor cu statul israelian, informează AFP, potrivit Agerpres.

Emiratele Arabe Unite şi Israelul au semnat în septembrie 2020 un acord negociat de SUA pentru a stabili legături oficiale, o premieră pentru o ţară din Golf. De atunci, cele două ţări au anunţat iniţiative de cooperare în diverse domenii.

"EDGE a încheiat astăzi un protocol de acord cu Israel Aerospace Industries (IAI), marele constructor israelian în domeniul aerospaţial şi aviaţiei, pentru a dezvolta un sistem anti-drone avansat", a anunţat întreprinderea militară a Emiratelor într-un comunicat.

Potrivit acestei societăţi a EAU lansate la sfârşitul anilor 2019, tehnologiile dezvoltate de IAI, o societate de stat israeliană specializată în industria aerospaţială civilă şi militară, sunt utilizate "în întreaga lume pentru a detecta, identifica şi intercepta un larg evantai de ameninţări".

IAI şi o altă întreprindere israeliană, Rafael Advanced Defense Systems, au semnat anul trecut un acord cu firma de tehnologii privată Group 42, cu sediul la Abou Dhabi, pentru a lucra asupra punerii în aplicare a unui test de depistare a noului tip de coronavirus.

Palestinienii au denunţat ca fiind o "trădare" acordurile ce normalizează legăturile între Emirate - dar şi alte ţări arabe - şi Israel. Reglementarea conflictului israeliano-palestinian a fost în mod tradiţional condiţia sine qua non pentru orice normalizare între o ţară arabă şi Israel.

Din 1967 armata israeliană ocupă Cisiordania. Ea s-a retras unilateral în 2005 din Fâşia Gaza, dar impune enclavei palestiniene o blocadă de mai mult de 10 ani.

Palestinienii şi ONG-uri locale şi internaţionale denunţă în mod regulat ocupaţia şi colonizarea teritoriilor palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.