Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul ucide palestinieni și dă vina pe Hamas

hamas



În pofida apelurilor internaţionale la o încetare a focului, premierul Netanyahu a declarat că Israelul nu va renunţa la bombardamentele sale atâta vreme cât nu va asigura 'o securitate durabilă' poporului său.

'Noi utilizăm toate mijloacele necesare pentru a ne apăra poporul, cum fac SUA şi orice alt guvern într-o astfel de situaţie', a subliniat el, ca răspuns la întrebarea despre o eventuală ofensivă terestră israeliană în Fâşia Gaza.

Consiliul de Securitate al ONU a invitat sâmbătă Israelul şi Hamas să înceteze focul şi 'să respecte legile umanitare internaţionale' în special în protecţia civililor.

Dar Netanyahu a asigurat că Hamas este singurul blamabil pentru toate victimele civile din Gaza, pentru că el plasează rachete şi posturi de comandă ' în case, spitale, în apropiere de creşe şi moschei'.

'Deci, bineînţeles, ei sunt responsabili de toate decesele civililor survenite accidental', a declarat premierul israelian. 'Suntem dezolaţi pentru toate aceste morţi accidentale ale civililor, dar Hamas este cel care poartă întreaga lor responsabilitate', a insistat el.

Israelul a promis duminică să îşi intensifice bombardamentele asupra Fâşiei Gaza şi a cerut locuitorilor din nordul enclavei să-şi părăsească locuinţele şi să se îndepărteze de această zonă, în a şasea zi a unei ofensive care urmăreşte să neutralizeze Hamas şi tirurile sale de rachete.

Duminică, bombardamentele s-au soldat cu trei morţi, printre care un adolescent de 14 ani şi o femeie de 44 de ani, potrivit echipelor de intervenţie palestiniene, al căror bilanţ se ridică la 166 de morţi şi peste 1.000 de răniţi de marţi până în prezent.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.