Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul va achiziţiona trei submarine militare din Germania

TWITTER
submarin nuclear francez

Ministerul Apărării israelian a anunţat joi semnarea unui acord cu Germania pentru achiziţionarea a trei submarine produse de grupul german ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS), în schimbul sumei de 3 miliarde de euro, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Guvernul german va finanţa o parte a contractului printr-o subvenţie unică, conform acordului semnat de cele două ţări în 2017.

Acest acord intervine la capătul unui ''proces de planificare şi negociere care a durat mai mulţi ani'', a declarat ministrul apărării israelian Benny Gantz, citat într-un comunicat.

''Achiziţionarea a trei submarine avansate şi operaţionale se adaugă unei serii de măsuri pe care noi le-am luat pentru a echipa şi consolida armata israeliană. Sunt încrezător că noile submarine vor spori capacităţile forţelor navale israeliene şi vor contribui la superioritatea Israelului în regiune în domeniul securităţii'', a adăugat Gantz.

Acordul prevede, de asemenea, construirea unui simulator de antrenament în Israel şi furnizarea de componente.

Cele trei submarine fac parte dintr-o nouă serie, numită 'Dakar'.

Forţele navale israeliene au în dotare cinci submarine germane din clasa Delfin, un al şaselea fiind în curs de construire în Germania. Cele trei submarine 'Dakar' vor înlocui trei submarine din clasa Delfin.

Anunţul are loc cu numai câteva zile înainte ca guvernul Israelului să analizeze posibilitatea înfiinţării unei comisii de anchetă care să verifice procesul de luare a deciziilor, între 2009 şi 2016, cu privire la precedentele achiziţii de submarine şi ambarcaţiuni militare din Germania, în valoare de sute de milioane de euro. Anul trecut, procurorii israelieni au trimis în judecată mai multe persoane, printre care un om de afaceri, un fost ofiţer de marină şi un fost ministru, pentru mită, spălare de bani şi evaziune fiscală în legătură cu respectivele achiziţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.