Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul va continua bombardarea Fâșiei Gaza

aviatia israel



'Securitatea cetăţenilor este mai presus ca orice. Armata noastră este puternică, spatele frontului - stabil, naţiunea - unită. Această combinaţie constituie răspunsul dat organizaţiilor teroriste care doresc să ne facă rău. Suntem hotărâţi să oprim organizaţiile teroriste şi să readucem liniştea. Operaţiunea va continua până când focul asupra regiunilor noastre va înceta şi va fi reinstaurată liniştea', a declarat premierul israelian.

Anterior, militarii israelieni anunţau interceptarea altor două rachete palestiniene ce se îndreptau spre Tel Aviv.

Aceasta a fost o a treia încercare a combatanţilor palestinieni de a bombarda Tel Avivul, începând de la declanşarea, marţi, a operaţiunii trupelor israeliene în Fâşia Gaza. Trei rachete precedente au fost doborâte de tirurile bateriilor antirachetă 'Domul de fier'.

De cealaltă parte, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a acuzat miercuri Israelul de comiterea unui 'genocid' în Fâşia Gaza, unde cel puţin 43 de palestinieni au fost ucişi în două zile în raiduri israeliene.

'Este un genocid - uciderea de familii întregi este un genocid comis de Israel împotriva poporului nostru palestinian', a declarat el, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a conducerii palestiniene la Ramallah, în Cisiordania. 'Ceea ce se întâmplă este un război împotriva întregului popor palestinian şi nu împotriva facţiunilor (insurgente)', a spus el. 'Noi ştim că Israelul nu încearcă să se apere, ci să-şi apere coloniile, proiectul său principal', a adăugat Abbas.

'Noi încercăm în mai multe moduri să oprim agresiunea israeliană şi vărsarea de sânge palestinian, în special prin discuţii cu preşedintele egiptean (Abdel Fattah) Al-Sissi şi cu secretarul general al ONU Ban Ki-moon', a mai spus el.

În total, de la începutul campaniei, palestinienii au lansat peste 150 de rachete asupra celor mai mari oraşe din sudul şi centrul Israelului, inclusiv Ierusalim. În zona asupra căreia se trage locuiesc 3,5 din totalul celor 8 milioane de israelieni.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.