Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul va instala un spital de campanie în Turcia

Agerpres
spital de campanie

O delegaţie a armatei israeliene se va deplasa miercuri în Turcia cu scopul de a instala un spital de campanie care să ofere asistenţă medicală sinistraţilor din zonele afectate de cutremurele devastatoare, în timp ce eforturile de salvare continuă pentru a-i recupera pe cei aflaţi încă sub dărâmături, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Echipa care a plecat în Turcia în cursul dimineţii 'se va concentra pe acordarea de tratament medical utilizând echipamente medicale israeliene avansate', a indicat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

De asemenea, va ajuta 'la localizarea persoanelor dispărute şi la scoaterea lor de sub ruine', a adăugat acesta într-un moment în care continuă eforturile pentru a-i salva pe cei care ar putea fi încă în viaţă după puternicele seisme de luni. Bilanţul victimelor în urma dezastrului se ridică deja la 7.108 morţi în Turcia şi la peste 2.000 în Siria.

Delegaţia israeliană, formată din 230 de persoane, între care reprezentanţi ai ministerelor Apărării şi Sănătăţii, face parte din misiunea de ajutor umanitar numită "Ramura de măslin", pe care Israelul a activat-o luni după ce a primit instrucţiuni de la guvernul premierului Benjamin Netanyahu.

Prima delegaţie israeliană de 150 de soldaţi a plecat încă de luni în Turcia pentru a ajuta la eforturile de salvare.

Israelul, ale cărui dispute cu guvernul turc durează de ani şi care, relativ recent, şi-a restabilit complet legăturile diplomatice, a oferit luni "un program de ajutor rapid" care include asistenţă umanitară şi echipe de căutare şi salvare.

La rândul său, serviciul israelian pentru situaţii de urgenţă United Hatzalah a trimis marţi în Turcia 25 de salvatori şi experţi în operaţiuni de salvare, precum şi 10 tone de echipamente medicale şi ajutoare umanitare care au ajuns în Turcia cu un zbor special.

Această echipă a plecat spre Gaziantep, unde se creează "un centru de comandă special şi spitale de campanie" pentru îngrijirea victimelor.

Dincolo de ajutorul acordat Turciei, Israelul a asigurat că va acorda asistenţă şi Siriei, ţară cu care se află în mod oficial în conflict şi cu care nu are legături diplomatice oficiale.

Responsabili ai guvernului israelian au confirmat pentru EFE că statul israelian va trimite medicamente, pături şi corturi în Siria pentru a ajuta victimele cutremurului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.