Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul va rămâne angajat miltar în Siria, în ciuda faptului că Rusia va furniza rachete S-300 regimului de la Damasc

Sputnik France
Kinjal racheta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că ţara sa va continua să desfăşoare operaţiuni militare în Siria, în contextul în care Rusia a declarat că va furniza un sistem antiaerian performant aliatului său sirian, transmite Reuters preluată de Agerpres.

''Vom continua să acţionăm pentru a preveni infiltrarea armatei iraniene în Siria, iar coordonarea militară între Forţele de apărare israeliene (IDF) şi armata rusă va continua şi ea'', a declarat Netanyahu în avionul care îl transporta la New York, unde va participa la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.

În urmă cu o săptămână, şeful executivului israelian a promis că Israelul va continua să acţioneze împotriva prezenţei iraniene în Siria vecină aflată în război, unde un avion militar rusesc a fost accidental doborât în noaptea de 17 spre 18 septembrie de către antiaeriana siriană în cursul unui raid israelian.

Potrivit AFP, armata rusă şi-a îndreptat iniţial furia împotriva Israelului, pe care l-a considerat responsabil de această tragedie din cauza tirurilor cu rachete asupra unor ţinte din Latakia, în nord-vestul Siriei, tiruri care au fost lansate - potrivit Moscovei - de patru avioane F-16 israeliene.

Mai târziu, preşedintele rus Vladimir Putin a evocat o "succesiune de circumstanţe accidentale tragice", părând să adopte un ton mai conciliant faţă de Israel.

Forţele israeliene au afirmat că aparatele sale au atacat un obiectiv al armatei siriene de unde sisteme implicate în fabricarea de arme erau pe cale să fie livrate de către Iran mişcării libaneze şiite Hezbollah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.