Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul va reduce zona de pescuit a Fâşiei Gaza ca răspuns la atacurile cu rachete şi baloane incendiare lansate de militanţi palestinieni

pescuit

Israelul a anunţat miercuri că va reduce zona de pescuit a Fâşiei Gaza ca răspuns la atacurile în desfăşurare cu rachete şi baloane incendiare lansate de militanţi palestinieni din această enclavă de coastă, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

Zona va fi redusă de la 15 mile marine (circa 28 de kilometri) la 10 mile marine până la o nouă notificare, a declarat şeful biroului de legătură cu palestinienii, COGAT.

Citește și: Șerban Nicolae: ‘Ați dat ordonanțe de urgență noaptea, hoților!’ .

Industria pescuitului este un important motor economic în enclavă.

"Decizia a fost luată în urma unor repetate acte teroriste dinspre Fâşia Gaza asupra cetăţenilor israelieni în ultimele săptămâni, care sunt considerate o încălcare a suveranităţii israeliene", a precizat sursa citată.

Conflictul dintre militanţii palestinieni şi Israel s-a intensificat în zilele de după dezvăluirea de către preşedintele american Donald Trump a planului său de pace pentru Orientul Mijlociu.

Cea mai recentă erupţie a fost miercuri dimineaţă, când avioane de luptă israeliene au atacat ţinte din Gaza, conform armatei.

Armata israeliană a afirmat că trei rachete şi mai multe baloane explozive au fost lansate din Gaza în seara precedentă.

"Considerăm că Hamas este vinovată. Vor suferi consecinţele pentru acţiunile împotriva civililor israelieni", a mai precizat armata israeliană, făcând referire la mişcarea islamistă Hamas care este la putere în Gaza.

Citește și: Liderul deputaților PSD, către Orban: ‘Ați fost parlamentar din pixul fostului președinte al PSD. Nu păreați deranjat nici de pixul lui Dragnea, nici de culoarea gecii lui Dragnea’

Israelul a înăsprit blocada asupra acestei zone de coastă în urmă cu mai mult de un deceniu, o politică ce a fost susţinută de Egipt.

Ambele state au invocat îngrijorări legate de securitate ca justificare pentru blocadă, care afectează circa două milioane de persoane ce trăiesc în condiţii dificile în Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.