Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isteria baloanelor spion continuă - Încă un obiect zburător a fost reperat deasupra Columbiei

CNBC
balon de spionaj

În timp ce tensiunile dintre Washington şi Beijing sunt la cote înalte din cauza doborârii a ceea ce oficialii americani spun că a fost un balon de supraveghere chinezesc, Columbia a raportat că a observat un obiect similar în propriul spaţiu aerian, relatează DPA, potrivit Agerpres.

În dimineaţa zilei de 3 februarie, sistemul naţional de apărare aeriană a detectat un obiect la o altitudine de aproximativ 17.000 de metri care a intrat în spaţiul aerian al ţării în sectorul nordic, au anunţat sâmbătă seara forţele aeriene columbiene.

Obiectul s-a deplasat cu o viteză medie de aproximativ 46 de kilometri pe oră, prezentând "caracteristici similare unui balon".

Forţele aeriene columbiene au urmărit obiectul prin sistemele sale de apărare până când acesta a părăsit spaţiul aerian al ţării. Acesta nu a reprezentat "nicio ameninţare la adresa securităţii şi apărării naţionale şi nici la adresa siguranţei aeriene", au precizat acestea, adăugând că lucrează acum cu alte ţări pentru a determina originea obiectului.

Armata americană a doborât sâmbătă ceea ce oficialii spun că ar fi fost un balon de supraveghere chinezesc în largul coastelor Carolinei de Sud.

Beijingul a susţinut că era un balon civil de cercetare care s-a abătut de la curs.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, Pat Ryder, a declarat că un al doilea balon a fost reperat deasupra Americii Latine, fără a oferi mai multe detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.