Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isteria știrilor `false`, criticată în Parlamentul European

www.stiripesurse.ro
Laurențiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, a criticat într-o intervenție în Parlamentul de la Bruxelles isteria așa numitor ”știri false”.

Iată ce a declarat Rebega: ”în ultimul timp, s-a conturat o adevărată campanie politică, susținută și în presă, împotriva „știrilor false”. Firește, adevărul este o valoare general umană și, implicit, a Uniunii Europene. Evident, niciun om normal nu poate să susțină că e bine ca o știre falsă să fie emisă sau răspândită. Tocmai de aceea, campania asta este ciudată. Pentru că, paradoxal, aducând insistent în prim-planul agendei publice acest subiect, el este restrâns la ideea că știrea e compusă doar din conținut, iar acesta poate fi doar „adevărat” sau „fals”. Brusc, a pornit o întrecere, în care au fost angrenate mai ales ONG-uri, de „identificare” și „blocare” a știrilor false. Lupta cu știrile false a devenit o componentă esențială a corectitudinii politice”.

Europarlamentarul român a arătat că ”există diverse alte feluri de a falsifica o știre: prin scoatere din context, prin omisiune, prin încadrare, prin exagerare sau minimalizare și multe altele. Aceste metode, mult mai subtile, duc la manipulare. Dar despre aceste lucruri nu se vorbește deloc”.

În finalul intervenției sale în plen, Rebega conchide că „știrile false” sunt ”o temă falsă, un pretext pentru ca cei puternici să instituie „tribunale populare” care să înăbușe libertatea de opinie”.

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.