Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isterie de pomană! SUA se îndreaptă spre o singură campanie de vaccinare împotriva COVID. Anunțul făcut de Anthony Fauci

smartradio.ro
Anthony Fauci

Cu excepţia situaţiei în care virusul SARS-CoV-2 va avea o evoluţie prea rapidă, autorităţile sanitare din Statele Unite au declarat marţi că doresc să organizeze în viitor o singură campanie de vaccinare anti-COVID-19 în fiecare an, după modelul vaccinării împotriva gripei sezoniere, informează AFP, scrie AGERPRES.

Statele Unite au autorizat săptămâna trecută noile versiuni ale vaccinurilor anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer şi Moderna pentru a combate varianta Omicron şi, în special, subvariantele BA.4 şi BA.5, care circulă în prezent pe teritoriul ţării.

Dozele cu aceste vaccinuri adaptate au început deja să fie distribuite, pentru ca o amplă campanie de vaccinare planificată de Guvernul american pentru a ţine sub control un eventual nou val epidemiologic în această iarnă să poată să înceapă încă din această săptămână.

Cu excepţia situaţiei în care o variantă "foarte diferită" a virusului ar apărea în mod brusc, "ne vom îndrepta probabil spre o cadenţă de vaccinare similară cu vaccinarea anuală împotriva gripei, cu doze de rapel anti-COVID-19 actualizate pentru a combate cea mai nouă tulpină aflată în circulaţie", a declarat într-o conferinţă de presă medicul Anthony Fauci, consilier principal pe probleme de sănătate la Casa Albă.

Această perspectivă ar putea contribui ca dozele de rapel să fie mai bine acceptate, în contextul în care doar jumătate din persoanele eligibile din Statele Unite s-au vaccinat până în prezent cu doze booster.

Cu toate acestea, populaţiile considerate fragile, precum persoanele vârstnice sau cele imunodeprimate, ar putea avea nevoie de rapeluri mai frecvente, a precizat Anthony Fauci.

În condiţiile în care precedentele două sezoane de iarnă au fost sinonime cu importante valuri de infectări şi de decese, "nu la fel s-a întâmplat şi în această iarnă", a declarat preşedintele Joe Biden într-un comunicat publicat marţi seară. "Dacă aveţi cel puţin 12 ani, veţi primi o doză de rapel anti-COVID-19 în această toamnă", a adăugat preşedintele american.

Două braţe, două vaccinuri

Americanii sunt încurajaţi să îşi facă în acelaşi timp şi vaccinul antigripal.

"Cred cu adevărat că este motivul pentru care Dumnezeu ne-a dat două braţe, unul pentru vaccinul antigripal şi unul pentru vaccinul anti-COVID", a declarat Ashish Jha, coordonatorul grupului de lucru pentru combaterea pandemiei de coronavirus din cadrul Guvernului Statelor Unite.

"Ne aşteptăm ca milioane de persoane să îşi primească vaccinul în această lună", a adăugat el.

Potrivit secretarului de stat pentru Sănătate, Xavier Becerra, peste 90% dintre americani vor locui la o distanţă mai mică de 8 kilometri în raport cu un centru de vaccinare până la sfârşitul acestei săptămâni.

Vaccinul actualizat de Pfizer pentru a combate varianta Omicron a fost autorizat pentru toate persoanele de peste 12 ani, iar serul actualizat de Moderna a fost aprobat pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani. Aceste vaccinuri adaptate trebuie administrate într-o singură doză şi la cel puţin două luni după inocularea dozei precedente din schema de vaccinare.

Variantele BA.4 şi BA.5 alcătuiesc în prezent peste 99% din cele 80.000 de infectări noi zilnice raportate în Statele Unite.

Potrivit unor prognoze computerizate, aproximativ 10.000 de spitalizări şi 9.000 de decese ar putea fi evitate dacă vaccinările cu doze booster anti-COVID-19 vor fi realizate într-un procent similar cu vaccinările împotriva gripei în această toamnă, a subliniat directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), Rochelle Walensky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.