Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoria spaţiilor expoziţionale din Bucureşti, prezentată în fotografii, la Hanul Gabroveni

fotograf

Istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală va fi prezentată printr-o selecţie de fotografii din colecţia istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu, începând de vineri, la ARCUB - Hanul Gabroveni.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, evenimentul "Secvenţe expoziţionale din Bucureşti" va fi vernisat joi şi a fost conceput de Asociaţia "Salonul de proiecte", ca parte a demersului de valorificare a artei fotografice a lui Mihai Oroveanu. Accesul la vernisaj este liber.

Expoziţia, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB, aduce în prim plan o serie de exemple legate de istoria spaţiilor expoziţionale din Bucureşti, însă priveşte conceptul de expoziţie într-un sens extins, aducând în lumină atât convenţiile spaţiilor expoziţionale clasice, aparţinând muzeelor publice sau private, cât şi spaţiul domestic al colecţiilor private sau spaţiul public al parcurilor bucureştene. Muzeele Simu şi Toma Stelian, Muzeul Naţional de Artă, Sala Dalles, precum şi configuraţiile expoziţionale din Parcul Carol, din interbelic şi până mai târziu, sunt câteva exemple ale unei bogate istorii culturale.

"Selecţia de fotografii din colecţia de imagini Mihai Oroveanu dovedeşte faptul că istoria expoziţiilor în Bucureşti este un teren incitant de studiu, o istorie care merită aprofundată prin cercetări care ar putea să reveleze ţesătura complicată de condiţionări care fac ca o anumită propunere expoziţională să fie o manifestare a momentului istoric în care ea apare, fie că vorbim de iniţiative din sfera publică sau din cea privată", se arată în comunicat.

Imaginile din expoziţie sunt prezentate cu acordul doamnei Anca Oroveanu, deţinătoarea acestei colecţii de fotografii. Autorii fotografiilor sunt menţionaţi numai în cazurile în care a fost posibilă identificarea lor până în acest moment.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 4 - 29 noiembrie, de marţi până duminică, între orele 12,00 - 20,00, Hanul Gabroveni - Sălile Lipscani şi Gabroveni. În zilele de luni, expoziţia este închisă.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro şi bilet.ro sau de la Casa de bilete ARCUB. Tichetele au preţul de 20 de lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile/talonul de pensie acestea pot fi achiziţionate la preţul de 10 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.