Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoric: Moldova e în zona de influență și risc al propagandei ruse

stiri.md
propaganda rusa

Republica Moldova se află în zona de influență și zonă de risc major al propagandei ruse și trebuie combătut acest fenomen.

Consideră istoricul Sergiu Musteaţă care spune că omul, în cazul în care cade și este dogmatizat, e foarte greu să-l scoți din această situație și stare în care se află, transmite Știri.md cu referire la Tvr Moldova.

"Acum e la modă cuvântul propagandă, dar nu este nimic nou. Apare din antichitate, putem vorbi despre propagandă și rolul ei în Imperiul Roman sau în orașele grecești. Propaganda este un mijloc de a-ți promova interesele. Acum întrebarea e până unde se poate ajunge, care sunt instrumentele și impactul.

Astăzi noi, de fapt, asistăm la un discurs agresiv al statului agresor (n.red. Federația Rusă), asupra celor din jur și asupra a ceea ce înseamnă justificarea pozițiilor și contează doar ce spun ei și nu ceea ce zic și alții, în contextul dat, sigur că riscurile sunt foarte mari, deoarece vorbim despre promovarea unei ideologii care pune în valoare doar propriile interese și nu cred că doar ale poporului rus, vorbim de o gașcă de la putere care încearcă să se impună asupra tuturor, în Rusia și, bineînțeles, în comunitatea internațională, iar sub incidența directă au căzut ucrainenii care sunt desconsiderați.

Ei consideră că acolo locuiesc rușii, ar trebui să îi guverneze, să îi administreze, să-i reintegreze în componența Rusiei și în felul acesta justifică acest demers. Până la urmă, noi vedem clar că ei nici azi nu acceptă ca există un război. Ei în continuare insistă pe această operație militară de eliberare, deci e clar încotro bat și propaganda e acel mijloc de a promova propria imagine sau interesele proprii, în detrimentul adevărului sau a circumstanțelor reale de la fața locului", a declarat istoricul Sergiu Musteaţă, în platoul emisiunii "Punctul pe AZi".

Istoricul adaugă că există și contra propagandă, iar în contextul dat, sigur că este un război mediatic.

"Astăzi avem posibilități mai multe din perspectiva tehnologiilor informaționale și aici ne ciocnim cu o avalanșă de informații care trebuie, bineînțeles, stopată în primul rând, că este periculoasă pentru noi, ca și vecini, care la fel, cădem sub incidența acestei propagande, dar și dintr-o perspectivă a ceea ce înseamnă riscurile securității cetățeanului, securității naționale și perspectivei. Dacă omul cade și este dogmatizat, e foarte greu să-l scoți din această situație și stare în care se află. Noi suntem în această zonă de influență și zonă de risc major al propagandei ruse", adaugă Sergiu Musteaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.